Van ZZP’er tot 500 FTE – in 3 generaties!

Het verhaal van de kaasrijperij uit Reeuwijk

Op dinsdag 13 november 2018 was Platform-Z te gast bij Vergeer Holland in Reeuwijk. We hebben kennis gemaakt met Diederik en Dennis Vergeer. Na het voorstelrondje van de leden vertelde algemeen directeur Diederik Vergeer over de historie van het bedrijf, hoe het bedrijf er nu voorstaat, en waar het allemaal mee bezig is.

Historie

De 1e generatie Vergeer, de overgrootvader van Diederik en Dennis Vergeer, is in 1934 als zelfstandige ondernemer begonnen. Toen het woord zzp’er nog niet eens bestond! Als kaashandelaar verkocht hij kaas op de markt in Gouda, en later van deur tot deur.

Inmiddels is dit 100% familiebedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste kaasrijpers én -verkopers uit Nederland. De rijperij, waar de kazen liggen te rusten op 30 jaar oude Scandinavische vurenhouten planken, staat midden in Reeuwijk-Dorp. Haast onopvallend, maar toch is het echt zo. In de kaaskelders aan de Reewal, die ruim 8 meter onder de grond liggen, is de luchtvochtigheid en de temperatuur altijd constant.

Rondleiding

Bij de rondleiding werd de groep in 2-en verdeeld. Onder leiding van Diederik resp. Dennis Vergeer liepen we door de enorme hallen waar de kazen liggen te rijpen, en zagen hoe de kazen machinaal worden gekeerd. En langs de 50 (!) productielijnen waar de kaas wordt versneden en verpakt.

Naast de 550 medewerkers die nu bij dit mooie bedrijf in dienst zijn, staan er ook enorm veel machines. We hebben veel robots gezien die de kazen keren, versnijden, verpakken én distribueren. Enorm leuk om te zien!

Heb je deze avond gemist? Bekijk hieronder het item over Vergeer Holland uit het TV-programma Holland van Boven.