BLOG van Marstyle: Werk niet harder, maar werk slimmer!

BLOG van Marstyle
Marguerita Bisschop is professioneel blogger uit Bodegraven. Haar blog Marstyle heeft 10.000 unieke bezoekers per maand. Ze schrijft blogs over haar belevenissen, schrijft reviews en geeft leuke tips. 


Keuzes maken én strakker omgaan met je tijd. Is dat voor jou ook een valkuil? Dat je wordt opgeslokt door de waan van de dag en niet toekomt aan de dingen die je eigenlijk zou moeten doen?

Tijdens een training van 7 februari, georganiseerd door Platform-Z, de lokale ZZP-vereniging waar ik lid van ben, heb ik meer geleerd over ‘Slimmer Werken‘. Karen Visser verzorgde in Mercatu Reeuwijk een interactieve presentatie en zette ons daarmee aan het denken.

Wat ik deze maand gedaan heb en waar ik nog mee bezig ben heet ‘je bijl slijpen’. Karen Visser van New Broom vertelde dat dit zó belangrijk is. Niet alleen maar doorwerken, maar ook de tijd nemen om te evalueren en dingen te leren.

Confronterend toen ik als enige 7 dagen per week bleek te werken. Veel aanwezigen ZZP-en veel minder of zelfs parttime… Persoonlijke valkuilen zijn ‘een onduidelijke pet op hebben’ en alle dingen die ik eerst doe ‘so I can get my stuff done‘. Hilarisch, deze video!

Ik wil proberen om zo af en toe gewoon even helemaal vrij te zijn, taken meer te clusteren en mijn inbox in de ochtend niet te openen.


De links naar de hand-outs van de workshop staan hieronder:

Hand-out Baas in eigen inbox

Hand-out Roep stop en denk na

Hand-out Prioriteiten stellen

Hand-out Waar ga jij de mist in


Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Think4 IT Management Group. Er zijn veel uitdagingen waar je als zelfstandig ondernemer mee te maken kunt hebben. Je wilt je natuurlijk geen zorgen maken over IT-gerelateerde zaken zoals synchroniseren van e-mail op verschillende devices, back-ups, virusscanners, software updates e.d.  Bekijk hier de presentatie van Think4.