Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 400 gram rauwe bieten (geschild)
  • 2 rode uien (geschild)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 of 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel verse tijm
  • 200 gram feta (verbrokkeld)
  • 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)
  • 50 gram pecannoten (grof gehakt)
  • granaatappelpitjes van een halve granaatappel (doorsnijden en met een houten lepel op de schil kloppen boven een schaal 😉 dan vallen ze er makkelijk uit)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de bieten en uien in gelijke parten en schud ze om met de olijfolie, balsamico, tijm, wat grof zout en peper. Eventueel nog knoflookteentje in stukken erdoor. Spreid uit op een bakplaat met bakpapier en rooster circa 30 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om. Klaar als ze zacht/gaar zijn.
  3. Bereid de quinoa verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de quinoa, bieten, uien, kaas en peterselie voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Bestrooi met de pecannoten en granaatappelpitjes en serveer (lauw)warm.

Eet smakelijk!