Platform-Z organiseert voor de 4e keer een groot evenement in het Evertshuis

Donderdag 10 oktober 2019 organiseert Platform-Z voor de 4e keer een groot evenement in het Evertshuis in Bodegraven. De vereniging van zelfstandige professionals wil haar leden én andere ondernemende mensen inspireren, maar ook een leuke avond aanbieden.

Hoe werkt jouw brein?

Wat gebeurt er in ons brein? Hoe maken we keuzes? Hoe worden we dagelijks beïnvloed? Filosoof en cabaretier Paul Smit schreef meerdere boeken over filosofie, neuro­wetenschap en psychologie. Ons brein ziet wat het wil zien. En dat is niet altijd betrouwbaar, zo blijkt uit de hilarische voorbeelden die hij demonstreert. Heb je wel eens last van stress en gepieker? Hoe kom je op nieuwe ideeën? Door heel hard na te denken? Door het organiseren van brainstormsessies? In de praktijk werkt het heel anders dan wij denken.

Voorzitter van Platform-Z Willeke de Waal valt met de deur in huis. ‘Voor ons zoogdierenbrein is plezier ontzettend belangrijk. Wij moeten als vereniging elke keer weer iets bijzonders bedenken om mensen van de bank af te krijgen. Er is zoveel te doen in onze gemeente, zoveel netwerken en gezelligheidsclubs. Daarom zijn we er ook trots op dat het tot nu toe steeds is gelukt om de theaterzaal van het Evertshuis vol te krijgen.De bezoekers weten inmiddels wel wat ze kunnen verwachten bij de seizoensopening van Platform-Z: Een inspirerende spreker met humor én een gezellige borrel na afloop.

Groot denken

Bestuurslid Matthja Sterk vult aan: ‘Onze grootste wens toen we in het bestuur van Platform-Z kwamen, was om iets groots neer te zetten. Out-of-the-box, iets wat veel bekendheid en nieuwe leden voor Platform-Z zou opleveren. In 2016 hadden we de Omdenken show geregeld. Dat leverde een uitverkocht Evertshuis op, en veel nieuwe leden. In de jaren daarna hadden we met Jos Burgers en Joseph Oubelkas ook topsprekers, waar we veel positieve reacties op hebben gekregen’.

Het is wel een klus om zo’n avond voor een groot publiek te organiseren’, bekent Platform-Z lid Lianne Stolwijk, ‘maar inmiddels zijn we als vaste ‘commissieleden’ aardig op elkaar ingespeeld. We denken allemaal mee, en helpen waar mogelijk. Vooral het bedenken van een spreker is altijd een uitdaging. Zoveel mensen, zoveel wensen.’

Wie houdt wie voor de gek?

Dit jaar kwam de tip over de spreker van Platform-Z-lid Ineke Groenendijk. Ze was ontzettend enthousiast over filosoof en cabaretier Paul Smit. De combinatie van inhoud en humor past ook helemaal bij deze avond. Ineke vertelt: ‘Paul Smit laat je hardop lachen en hij zet je aan het denken. Hoe werkt jouw brein? Wie houdt wie voor de gek? Ons brein ziet wat het wil zien. En dat is niet altijd betrouwbaar. Paul geeft hilarische voorbeelden uit het dagelijkse leven die iedereen zal herkennen’.

Deze avond is niet alleen voor ondernemers, maar interessant voor iedereen. Neem dus ook je collega’s, buren, vrienden en kennissen mee!

Donderdag 10 oktober 2019

Aanvang: 20.30 uur

Entree: 25 euro incl. hapje en drankje

Bestel je tickets op evertshuis.nl

 

Op de foto (v.l.n.r.): Willeke de Waal, Ineke Groenendijk, Matthja Sterk en Lianne Stolwijk