In Platform-Z zijn meerdere mastermind-groepen actief. Vaste groepjes Platform-Z-leden, die elkaar regelmatig treffen en aan de hand van één of meerdere thema’s met elkaar uitwisselen. Dat kan online of fysiek. Wekelijks of maandelijks. Onder werk- of borreltijd.

Een mastermind is zowel een plek om geïnspireerd en gemotiveerd te raken als ook om te reflecteren en waarbinnen het mogelijk is om je als ondernemer kwetsbaar op te stellen. Dat laatste is belangrijk; we zitten meestal zo op onze eigen eilandjes (en in onze hoofden) dat deze momenten van connectie van enorme meerwaarde zijn.

Wat is het doel van een mastermind groep? Elkaar verder helpen, kennis delen en inspireren!

Actieve Masterminds:

 • ‘Weekstart elke maandagochtend’ – Marjan van der Wel – Conny Groeneveld – Adrie den Hertog – Matthja Sterk (VOL)
 • ‘MMMM-masterminds’ – Marian Humme – Marie-Jose Mulckhuyse – Margreet Moerman (VOL)
 • ‘Hoe maak je jezelf en je bedrijf zichtbaar?’ – Jennifer Verbaan – Chantal Groeneveld – Ineke Groenendijk – Cynthia Gorissen – Marieke de Jong (VOL)
 • ‘Geef je business een boost’, ofwel: ‘Pret & Poen’ – Willeke de Waal – Nathalie Sterk – Matthja Sterk – Michelle Meijboom (VOL)
 • ‘Visueel adviseren’ – Olaf van Dijk, Ineke Groenendijk, Matthja Sterk, Marjan van der Wel

Actieve masterminds waarbij leden zich nog kunnen aansluiten:

 • ‘Ondernemen in Balans’Ciska Tijssen – Kitty de Bruyn – Lia Broekhuizen – Margreet Moerman
 • ‘Weekstart 2’ – Ineke Groenendijk – Hennie de Koning

Ondernemen in Balans

Balans in werk en privé, in intuïtie en structuur, in hart en hoofd, in plannen en flow. Hoe doe je dat, waar loop je tegenaan?

Eens in de 3-4 weken treffen we elkaar, zo mogelijk live. Elke meeting krijgt elke deelnemer 30 minuten voor zijn/haar thema, gerelateerd aan je business. Kan zowel van praktische als persoonlijke aard zijn. De andere deelnemers reflecteren, doorgronden en verhelderen. Voor zowel kritische vragen als ondersteunende support/advies is ruimte.

Info en aanmelden bij Ciska Tijssen: ciska@becomfy.nl, 06-49904023


Visueel adviseren

Een interactieve mastermind, die tijdens de eerste bijeenkomsten wordt verzorgd door Olaf van Dijk. Hij zorgt voor inspiratie, materiaal en ruimte.

De insteek is:

 • gebruik van visuele beelden ter ondersteuning van je advies/werk, hoe kan je dat effectief doen?
 • maak je advies/werk interactiever!
 • ‘één beeld zegt meer dan 1000 woorden’ ten opzichte van ‘zegt een beeld niet te veel?’
 • de kracht van eenvoud

Het plan is om maandelijks bij elkaar te komen met 6 – 8 deelnemers, die (juist ook!) welkom zijn als ze niet kunnen tekenen (zoals Olaf ;-).
In eerste instantie fysieke meetings, niet niet online/digitaal.
Olaf organiseert de eerste bijeenkomst bij hem thuis of op kantoor. Zo spoedig mogelijk opstarten!

Info en aanmelden bij Olaf van Dijk: info@o4quality.nl, 06 82 93 20 49


Hoe maak je jezelf en je bedrijf zichtbaar?

Initiatief van Jennifer Verbaan: ‘Ik wil graag met jullie onderzoeken hoe we ons zichtbaar maken voor onze doelgroep. Doe je al genoeg of kun je nog meer doen? Wellicht hebben we handige tips voor elkaar om beter op te vallen in de markt!’

In overleg afspreken hoe vaak we bij elkaar komen, kan online of fysiek.

Info en aanmelden bij Jennifer Verbaan-Thoen: info@creatiesvanthoen.nl, 06 28 29 30 12


Geef je business een boost! Ofwel: Pret & Poen

Kan het beter? Anders? Doe ik wel genoeg? Werk ik niet teveel? Waar moet ik op focussen? Spelen deze gedachten ook regelmatig door jouw hoofd? Je wilt van waarde zijn voor je klanten, maar je wil ook niet elke keer helemaal alleen opnieuw het wiel uitvinden. En je wilt de balans tussen werk en privé in de gaten houden. Er is meer dan alleen maar werken!

Vakinhoudelijk hoeft niemand jou iets te vertellen. Je bent een kei in je vak. Maar zou het niet geweldig zijn om met een kleine groep toegewijde mede-ondernemers regelmatig bij elkaar te komen. Het doel van zo’n ‘Mastermind’ is om elkaar te laten groeien, zowel persoonlijk als zakelijk. Juist omdat het een hechte en besloten groep is, kan en mag álles bespreekbaar zijn dat groei in de weg kan staan. En met een kleine groep leer je elkaar steeds beter kennen. En zo kan je elkaar ook steeds beter helpen.

‘Boost Your Business’ is bedoeld voor ondernemers die succesvol zijn, een bloeiend bedrijf hebben, maar die zich altijd afvragen of het beter kan. Of anders. Die het leuk vinden om regelmatig met andere zelfstandige professionals mee te denken over wat er hun leven en business speelt. Hierdoor denken al deze mensen ook met jou mee, kunnen ze je een spiegel voorhouden, je gewoon aanhoren en advies geven. Daarnaast kun je van elkaars netwerk gebruik maken. Dit is ongelofelijk waardevol en sterk en vaak maakt dat je hele grote stappen vooruit kan zetten. De kracht zit er ook in dat het totaal verschillende ondernemers zijn uit verschillende vakgebieden en dat ze volledig objectief maar wel betrokken naar je business en je leven kijken. Dit geeft verschillende perspectieven en inzichten.

Tijdens de bijeenkomsten maken we gebruik van ‘hotseats’: elke deelnemer krijgt 20 minuten om te bespreken wat er op dat moment aandacht behoeft. Dit kunnen hulpvragen of casussen zijn op elk gebied: marketingvraagstukken, advies bij het inrichten van bedrijfsprocessen of een website, tot feedback en advies over financiële zaken, persoonlijke ontwikkeling en toekomstdromen. Daarnaast staan we altijd even stil bij de volgende vragen: “Waar ben je mee bezig?”, “Wat zijn je doelen?” en “Waar heb je hulp bij nodig?”.