Hou het fijn met je Brein – terugblik brein-challenging kennisevent

Meer dan 20 leden en ook niet-leden waren aanwezig bij de duo-presentatie over Het Brein 3 juni jl van Platform-Z. In een ‘brein-challenging omgeving’ – niet iedereen had meteen door hoe je je makkelijk kon verplaatsen als wandelend beeldscherm in MiBo en er was ook een deelnemer die maar niet vanachter de schemerlamp vandaan wist te komen – praatten Conny Groeneveld (breintrainer en coach) en Lia Broekhuizen (PMA-coach) ons bij over de werking van het brein.

Conny benoemde met name de manier waarop ons brein informatie verwerkt en triggerde ons om na te denken hoe ons eigen brein de afgelopen corona-periode heeft ervaren en verwerkt. Vooral  in een fijn- of juist in een pijn-gebied? En goed nieuws: ons brein is plastisch en in staat te veranderen en mee te bewegen, een andere mind-set aan te leren.

Lia demonstreerde hoe de techniek van PMA-coaching ‘opspoort’ waar je onbewuste reacties en overtuigingen vandaan komen en hoe je ze kan oplossen. Het wegnemen van deze blokkades in je brein geeft meer ruimte aan onze energie en creativiteit. En wie wil dat (zeker als zelfstandig ondernemer) nu niet?

Het was een in alle opzichten verrassende avond in het MiBo-auditorium.
Met dank aan Marjan van der Wel voor het opperen van dit idee!!