Evertshuis interviewt vr 3/3

‘Evertshuis Interviewt…’ wordt een onderhoudende serie programma’s waar plaatsgenoten met een boeiend verhaal centraal staan. Presentator Henri Stolwijk onderwerpt twee prominente gasten aan een vriendelijk vragenvuur. Op de eerste avond, vrijdag 3 maart, is de beurt aan John Zonderop en Ben Kraan. RTV Bodegraven zal de bijeenkomsten uitzenden.

De eerste editie van ‘Evertshuis Interviewt…’ staat in het teken van sport en architectuur. En gaat natuurlijk ook over het Bodegraven-Reeuwijk van toen en van nu. Kraan is geboren, getogen en woonachtig in Bodegraven, Zonderop is al bijna 40 jaar Bodegraver. De twee hebben grote verdiensten voor de lokale gemeenschap, waarbij ze zowel zakelijk als privé zeer betrokken zijn.

John Zonderop

Sportman in hart en nieren: heeft als voetballer gespeeld bij Alphense Boys en Alphia en is daarna het trainersvak ingerold. Is hoofdtrainer geweest bij Soccer Boys Bleiswijk, Kickers ’69 Leimuiden, v.v. Bodegraven, Siveo’60 Zegveld en RVC’33 Reeuwijk-Dorp. Heeft als administrateur gewerkt bij onder meer Dagblad van Rijn en Gouwe, is tegenwoordig werkzaam bij de Persgroep.

John is al dertig jaar de drijvende kracht en presentator van de Sportverkiezing van het Jaar in Bodegraven-Reeuwijk. Hij werd voor zijn verdiensten in 2013 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. John is getrouwd met Janny, samen hebben ze drie kinderen.

Ben Kraan

De oudste zoon van een gezin met acht kinderen. Wilde van jongs af aan architect worden, bij het overlijden van zijn vader leek daar een streep door gezet te worden. Ben was toen 21 jaar oud en ging met zijn moeder het aannemingsbedrijf leiden. Toen jongere broers ook in de zaak kwamen, kon Ben na acht jaar zijn jongensdroom alsnog waar maken en een architectenbureau beginnen. Dat was in 1975. Sinds die tijd heeft Ben met zijn team vele gebouwen mogen ontwerpen in Bodegraven, Reeuwijk en wijde omgeving. Inmiddels wordt het eigenaarschap van het bureau gedeeld en bestaat het team uit negen medewerkers.

Ben is getrouwd met Tini en heeft een dochter. Daarnaast is Ben lid van de Rotary Club Bodegraven, lid van de vereniging Raad van Handel, Industrie en Dienstverlening en voorzitter van de businessclub HBT Bodegraven.

Henri Stolwijk

Het leven van Henri Stolwijk staat in het teken van de journalistiek. Hij is opgeleid bij het Dagblad van Rijn en Gouwe en werkzaam geweest bij het Algemeen Dagblad en Elseviers Weekblad. De geboren Reeuwijker, die sinds 1987 in Bodegraven woont, leidt sinds 1991 zijn eigen communicatiebureau. Jarenlang leverde dit bureau kopij aan tal van media, met als specialiteit auto’s. Op die grond trad Henri regelmatig op als host van deNationale Autoshow en was hij regelmatig te gast bij diverse radioshows. Lokaal is hij tegenwoordig columnist in het Bodegraafs Nieuwsblad. In het verleden presenteerde hij voor TV Bodegraven de talkshow ‘Tussen Rijn en Wiericke’.

Deze eerste keer staat in het teken van sport en architectuur in het algemeen en in Bodegraven-Reeuwijk in het bijzonder. Het wordt daarnaast gewoon een interessante avond waar je je plaatsgenoten tegenkomt en leert wat de gasten van de avond motiveert om zich met passie en veel tijd in te zetten voor een plezieriger leefklimaat. De bijeenkomst vangt aan om 20.30 uur. De entree bedraagt € 7,50 en is inclusief een drankje in de pauze.

Vrijdag 3 maart
Aanvang: 20.30 uur
Entree € 7,50 (inclusief consumptie)
Direct tickets kopen »

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting BONAZ.